Scărița-Belioara toamna târziu

Scărița-Belioara toamna târziu

E sâmbătă dimineață iar eu mă trezesc cu greu pe la 9. Imediat ce realizez că nu trebuie să merg la lucru mă întorc pe partea cealaltă și mai amân momentul în care mă ridic. E weekend și putem face totul în ritmul nostru. Iar eu am de gând să petrec ziua de azi exact cum îmi doresc: fără să mă grăbesc nici o clipă măcar. Plus ca o parte din ea va fi în natură. 

Poveste de toamnă în Apuseni

Poveste de toamnă în Apuseni

Am învăţat că pentru a trăi experienţe frumoase trebuie să ai curajul să ieşi din rutină, să spui stop grijilor de zi cu zi şi să pleci de acasă. Am învăţat că pentru a trăi experienţe frumoase nu trebuie să pleci departe de casă, trebuie doar să pleci şi să îţi deschizi mintea şi sufletul. Am învăţat că orice călătorie exterioară este dublată de una interioară. 

Aventurile lui Victor

Aventurile lui Victor

Era o zi frumoasă de toamnă iar Victor privea de la fereastra camerei sale către copiii care se jucau în parcul de lângă blocul său. Ca în fiecare zi, imediat după ora 12, când se termină programul zilei, parcul prindea viaţă iar hărmălaia era de nedescris. 3 şcolari ajutau o fetiţă ce părea că tocmai ce a prins tainele mersului biped să se dea pe tobogan. O altă fetiţă stătea liniştită pe leagăn în timp ce bunica ei o împingea periodic iar un grup de băieţi alergau când încolo, când încoace, cine ştie după ce.

EcoMaramureş: #1 - Natura

EcoMaramureş: #1 - Natura

Afară s-a lăsat întunericul iar eu mă aflu la pensiunea Mărioara, în Maramureş.. Tocmai ce am luat cina iar după s-a lăsat cu fel de fel de poveşti. Pe cei alături de care mă aflu la masă i-am cunoscut azi şi urmează să petrecem următoarele zile împreună, explorând EcoMaramureşul. Deşi nu îi cunosc, ştiu deja că vor fi nişte zile minunate pentru că cei din jurul meu par cel puţin interesanţi, iar de destinaţie m-am îndrăgostit la prima vedere când am văzut-o pentru prima dată, acum câţiva ani. 

3 bloguri de călătorie pe care să le urmăreşti toamna asta

3 bloguri de călătorie pe care să le urmăreşti toamna asta

Anul trecut vă povesteam într-un articol ce bloguri de călătorie urmăresc. De atunci şi până acum, unele din ele au ieşit de pe lista mea de lectură, în timp ce altele au intrat. Şi cum se apropie sezonul rece, propice pentru a sta la căldură cu o cană de ceai cald aproape şi visat la destinaţii îndepărtate, ce moment mai bun să vă recomand câteva surse noi de lectură, decât acum?

Instagramele verii - ediţia 1.0

Instagramele verii - ediţia 1.0

Am intrat în septembrie, luna magică în care totul devine arămiu. Îmi sclipesc ochii numai când mă gândesc pentru că abia aştept turele alea în care păşeşti pe un covor de frunze. 

Până atunci însă, vara asta a fost prima oară când am fost activă constant pe Instagram. Toate fotografiile sunt făcute de Rareş, să nu vă imaginaţi că am eu ceva merite. Şi tot postând eu aşa, au fost unele care v-au plăcut mai mult că altele. Hai să vedem care:

#2 - Vârful Moldoveanu într-o zi de vară

#2 -  Vârful Moldoveanu într-o zi de vară

Sâmbătă dimineață mă trezesc odihnită. Mă resimt după ziua de ieri, dar sunt odihnită. Rares însă nu, pentru că pe la 12 noaptea, în timp ce eu dormeam buștean, un urs ataca stâna aflată puțin mai jos pe vale. Strigătele ciobanilor l-au trezit și l-au ținut în alertă. Îmi povestește acum câtă disperare aveau în glas și cum răsuna întreaga vale când strigau: "Ursuuu băăăăă!". În final s-au potolit, însă nu s-a putut abține să se întrebe în ce direcție a plecat ursul. Înapoi în vale, sau în sus? Eu nu pot decât să fiu ușurată că n-am auzit nimic. Pentru că altfel sigur nu mai dormeam toată noaptea.