Iarna pe ulițele Apusenilor

Iarna pe ulițele Apusenilor

Ce poate fi mai fain decât o plimbare pe munte? O plimbare pe munte alături de prieteni buni. Am plecat de dimineață de acasă cu ideea că ne hotărâm unde mergem după ce ne întâlnim cu Adriana și Florin. Ne aflam într-un Cluj decolorat și fad, așa cum e de cele mai multe ori în perioada asta și eram dispusă să mă multmesc cu o plimbare prin pădurea maronie de la marginea lui.

Piatra Secuiului înzăpezită

Piatra Secuiului înzăpezită

Mai sunt câteva luni până când îl vom cunoaște pe fiul nostru. Timpul trece repede mereu, dar acum parcă ritmul lui s-a accelerat și mai tare. Între timp însă profit de faptul că mă pot mișca încă și căutăm să facem câte o drumeție ușoară în weekenduri. Durata maximă efort a scăzut vertiginos și e acum la vreo 3 ore. Asta dacă vreau să mă simt confortabil.

Interviu Claudia Gican - meetsun.ro

Interviu Claudia Gican - meetsun.ro

Citesc cât de mult pot. Bloguri, ziare, cărți, îmi trec prin mână și prin minte zeci poate într-o săptămână. De unele uit înainte să ajung la final, iar altele nu reușesc să mă țină atentă nici măcar atât. Sunt însă unele texte, acele texte, care îmi intră sub piele. Sunt textele în spatele cărora sunt oameni cu substanță și care încearcă să transmită un mesaj, nu doar să bifeze articolul zilei. Sunt textele care mă fac să mă opresc și pentru o clipă doar, să îmi pun întrebări, de orice fel sau pur și simplu să le absorb. 

Despre Garmin Fenix5s din perspectiva mea

Despre Garmin Fenix5s din perspectiva mea

Primul meu ceas de la Garmin a fost 910XT. Îmi amintesc și acum cât de mult l-am studiat, l-am comparat cu alte modele și cât de greu mi-a fost să mă hotărăsc să îl cumpăr. Mi se părea scump, credeam că e pentru sportivi de performanță și mă întrebăm dacă o să îl folosesc la adevărata lui valoare. Dar îl vroiam și mi-l permiteam, așa că m-am hotărât să îl iau. 

Retrospectiva lui 2017

Retrospectiva lui 2017

La finalul anului trecut priveam cu nostalgie și bucurie la anul anterior și în același timp cu speranța spre cel care urma. Citind articolul pe care l-am scris atunci îmi dau seama că dorințele mele se învârteau în jurul mersului pe munte și statului în natură. Viață însă a avut alte planuri cu noi și deși știam că urmează să ne căsătorim în luna mai, nu bănuiam ce alte evenimente vor mai apărea pe parcurs.

Dubai - studiu de caz

Una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta a fost "Overbooked: The Exploding Business of Travel and Tourism", de Elizabeth Becker. Am citit-o în timp ce eram în Patagonia, la recomandarea Lumea Mare. A fost o carte care mi-a deschis ochii asupra industriei turismului. Printre destinațiile ce sunt subiect de studiu în carte se află și Dubai-ul. Și cum am observat că tot mai multă lume se îndreaptă într-acolo, m-am gândit să vă rezum capitolul dedicat acestui oraș al cărui nume este asociat cu luxul și opulența.

Idei de cadouri pentru prietenii tăi montaniarzi

Idei de cadouri pentru prietenii tăi montaniarzi

Mai sunt câteva zile până la Crăciun iar tu nu ai luat încă nici un cadou. Te uiți disperat în jur, faci o listă cu persoanele cărora vrei să le cumperi ceva și începi să "sapi". Fie pe internet, fie prin magazine, speri că îți vor veni acele idei salvatoare, idei de cadouri originale și preferabil nu foarte scumpe. Treptat începi apoi să bifezi oamenii de pe listă. Până când ajungi la prietenul tău montaniard. Dezastru. De gătit nu gătește, prin oraș nu prea umblă, tot ce știi e că e mereu plecat pe undeva. Nu te pricepi deloc la echipament și chiar dacă ai ști câte ceva, oricum și-a cam cumpărat tot ce are nevoie. Deci, anul ăsta cum o mai scoți la capat?

Viața activă în sarcină

Viața activă în sarcină

Când am aflat că vom avea un copil nu ne-am pus nici o clipă problema că nu o să mai putem face ce vrem noi, că vom fi cumva legați și ne vom pierde libertatea. Nu. Mai degrabă vedem venirea unui copil în familia noastră ca pe o binecuvântare care ne împlinește și care ne va da posibilitatea să vedem alte și alte locuri, de dată asta împreună cu el.