#6 - Torres del Paine: ploaia

Am trecut cu bine de noaptea trecută. Vântul a suflat destul de tare dar nu la fel ca în Dickson.

Şi azi avem plănuită o zi uşoară, de vreo 3 ore. Ne-am dat seama abia ieri că am fi putut să o legăm de traseul de mâine. Acum însă nu mai putem schimba planul făcut de acasă, pentru că suntem legaţi de rezervări.

Dimineaţă plouă mocăneşte din nou. Of, unde eşti soare? De câteva zile vremea s-a stricat şi chiar dacă soarele şi-a făcut apariţia în fiecare zi şi am putut vedea în depărtare, parcă tot ploaia a fost regină. Şi simt că am merita zile mai călduroase.

Traseul este scurt, iar din când în când este presărat cu puncte de belvedere spre un nou lac. De partea cealaltă a lui tronează munţii, învăluiţi în ceaţă. Şi cum mergem noi aşa agale, deodată Rareş se opreşte în faţa mea. Foarte aproape de noi se află un iepure, ce molfăie liniştit în iarbă. Mai târziu zărim încă doi şi înţelegem că aici suntem la ei acasă.

Ajunşi în camping, moralul ne e la pământ. Plouaţi, obosiţi, nemâncaţi, ne facem check-în-ul şi începem să rezolvăm problema cea mai stringentă: foamea. După, când merg la duş şi constat că totul arată impecabil, cel mai bine de până acum de departe, e ca şi cum cineva ar apăsa un buton de "refresh". Dintr-o dată lumea se vede cu alţi ochi.

Ziua a 6-a a trecut într-un ritm lent şi începem să zărim finalul traseului nostru. Înainte însă, mai avem de ajuns în două puncte de belvedere celebre ale parcului. Iar primul va fi mâine.

iepurilă

camping cu platforme

Rezumatul zilei:

distanţă:9.5 km

durată: 3h15min

D+: 255m

Articolul face parte dintr-o  serie despre circuitul nostru în Torres del Paine, Patagonia (o imagine de ansamblu a traseului se găseşte în primul articol). Torres del Paine este cel mai cunoscut parc naţional din Chile, fiind vizitat anual de aproximativ 150 000 de turişti. Are o suprafaţă de 2420km2.